Pleie og Vedlikehold av Stein

Pleie av Stein 

En av fordelene med å ha naturstein er dens langvarige skjønnhet. Alle typer naturstein er vakre på sin egen måte. De varierer i farge, struktur, tonalitet og årer. Som alt som er naturlig, trengs det omsorg og vedlikehold for å beholde skjønnheten. Her er noen anbefalinger for vedlikehold og rengjøring som vil hjelpe deg med å beholde den varige skjønnheten til natursteinen din i årene som kommer.

Forsegling av steinen din 

Forsegling av naturstein er det viktigste du kan gjøre for å bevare dens skjønnhet så lenge som mulig. Ved å bruke et gjennomtrengende tetningsmiddel gir det en mer grundig beskyttelse mot flekker og matthet enn en enkel beleggsforsegling. Alle våre steiner er fabrikkforseglet før forsendelse. Du kan opprettholde dette ved å bruke en steinforsegler en eller to ganger i året. Steinforseglere finner du på dine lokale byggevareforretninger. Følg instruksjonene produsenten av forseglingsmiddelet nøye.

Pleie og vedlikehold

Vedlikehold av en steinvask er langt fra så komplisert som produsenter av rengjøringsmidler vil ha deg til å tro.

  • Rengjør steinen regelmessig ved å bruke en myk klut eller svamp med en oppløsning av mildt vaskemiddel eller et steinvaskemiddel og varmt vann.
  • Hold overflatene støvfrie. Ikke la smuss bygge seg opp på steinens overflate.
  • For å unngå et flekkete utseende, tørk alltid opp søl umiddelbart.
  • Olje og høypigmenterte væsker kan trenge inn i og flekke steinen.
  • Unngå å utsette vasken for sure matvarer som sitroner eller tomater.
  • Unngå skuremidler, skurende rengjørings-hjelpemidler og sure rengjøringsmidler, ammoniakk, eddik, alkohol, vindusvask.
  • Ikke gni steinen med slipende rengjøringhjelpemidler: skurepulver, stålull, metallbørster osv.